Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Komt fog computing eraan?

Komt fog computing eraan?
09 April 2018 06:26 uur

De komende tijd staat de techwereld in teken van AD, AI, VR en 5G. Cryptocurrencies, Fog computing en het verdwijnen van websites zijn daarnaast ook trends. Dit waren stellingen op de CloudFest, een internationaal evenement dat recent in Duitsland plaatsvond. Ook opvallend: een website doet er niet mee toe…

Volgens de deelneemrs staan deze ontwikkelingen op het programma:

​Autonomous Driving (AD)
De wereld is al een tijdje in de ban van de zelfrijdende auto en de op handen zijnde revolutie op het gebied van vervoer. Deze ontwikkeling gaat verstrekkende gevolgen hebben voor cloudproviders, want naast rekenkracht zal ook weer veel data gegenereerd worden die in de cloud opgeslagen en geanalyseerd moet worden.

Artificial Inteligence (AI)
Kunstmatige intelligentie heeft grote invloed op de cloudmarkt en gaat invloed hebben op allerlei toepassingen. AI gaat er bijvoorbeeld voor zorgen dat tape als opslagmedium weer 10 jaar mee kan. De kosten voor opslag per GB ligt bij tapes een factor 5 tot 10 lager dan bij disk of SSD. Het nadeel van tapes is echter snelheid. Het opvragen van informatie duurt een eeuwigheid in vergelijking tot SSD. Dankzij AI ‘weet’ de tape echter dat een gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten waarschijnlijk bepaalde informatie nodig heeft en kan deze alvast klaarzetten op snellere storage, voordat de gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten de informatie daadwerkelijk opvraagt.

Virtual Reality (VR)
VR is een bijzonder spectaculair ogende technologie en hier wordt ook al lang over gepraat. Tot een echte doorbraak is het echter nog niet gekomen. Dat gaat naar verwachting veranderen nu er betaalbare headsets beschikbaar zijn en het aantal toepassingen snel groeit.

5G
De opvolger van het nu beschikbare 4G genereert bandbreedtes die naar verwachting 1.000 keer(!) sneller zijn. Dat betekent dat een mobiele verbinding straks voor het eerst op hetzelfde niveau ligt als een vaste verbinding. Het zal nog even duren eer 5G beschikbaar is, maar als het er eenmaal is heeft het enorme maatschappelijke consequenties. Bron: tql.nl 9-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect