Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Kruisbestuiving voor Nederlandse security start-ups

Kruisbestuiving voor Nederlandse security start-ups
11 January 2019 08:16 uur
Het twintig jaar oude Lantech slaat een nieuwe koers in waarbij het security op enterpriseniveau blijft bieden, maar combineert met innovatieve beveiligingstechnologie van start-ups. Via investeerder TIIN Capital wordt ook een link gelegd met een nieuw techfonds op securitygebied dat binnenkort zijn eerste closing heeft.

De Lantech-geschiedenis lijkt zich te herhalen: het management van deze Nederlandse securityleverancier pleegt een buy-in. Krap 10 jaar geleden speelde een buy-out, door toenmalig management plus investeerders VC&C en TIIN Capital. Laatstgenoemde is tevens herkomst van het huidige, verse management dat nu de buy-in pleegt.

Securitycirkel rond

De in oktober aangetreden managing directeur van Lantech is Henk de Boer, die al sinds juli 2015 partner is bij TIIN Capital. Sinds december heeft de ICT-firma nog een directeur, Sebastiaan Kors, die sinds augustus vorig jaar ook partner is bij het nieuw opgezette Dutch Security TechFund, opgezet door TIIN Capital en waar onder meer KPN aan meedoet.

Belangrijker dan deze managementwijziging en financiële achtergrond is de nieuwe koers die Lantech inzet. Het gaat security start-ups en scale-ups helpen aan markt. En het gaat daarmee ook zichzelf helpen aan nieuwe technologie, marktbereik en onderscheidendheid. “We doen het vanuit de ideologische gedachte, en natuurlijk ook voor onze security offering”, vertelt managing director Kors aan AG Connect. Bron: agconnect.nl 11-1-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT