Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Laatste kreukels in de ‘Perfect Cloud’

Laatste kreukels in de ‘Perfect Cloud’
15 December 2017 08:04 uur

Cloud computing is niet meer weg te denken uit de IT. De meeste organisaties maken ervan gebruik en zelfs de twijfelaars zijn om. Toch moeten de laatste kreukels nog worden gladgestreken.

Cloud computing is vrijwel elke twijfel voorbij. Waar veel organisaties een paar jaar geleden nog terughoudend waren om (delen van) hun IT in de cloud te zetten, lijkt iedereen inmiddels overtuigd. Met de cloud zijn ze flexibel, schaalbaar en altijd up-to-date. Het scheelt investeringen vooraf en zorgt voor meer productiviteit op de werkvloer. De techneut ziet het met lede ogen aan.

Van private naar public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties

Ongeveer vijf op de zes Nederlandse organisaties gebruiken clouddiensten. De inzet van de cloud hangt sterk af van de systemen en de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden binnen bedrijven, het type gegevens waarmee de organisatie werkt en de aanwezige IT-kennis. Relatief vaak kiezen organisaties voor een private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers-oplossing. Databeveiliging is daarbij een belangrijke overweging. Toch raakt de markt langzaam overtuigd van databescherming bij publieke clouds. De verwachting is dat dergelijke clouds de komende jaren aan populariteit winnen.

Grote ondernemingen hebben veel kennis in huis en gebruiken vaak nog eigen bestaande infrastructuren. Zij zoeken individuele oplossingen voor de transformatie naar de cloud en komen er regelmatig achter dat zelfs de publieke cloud aan hun wensen en eisen voldoet. Het middensegment staat meestal wel open voor de cloud, maar is vooral sceptisch over gevoelige data. Voor kleine bedrijven is de cloud een uitkomst, maar ook een risico. Als het fout gaat, ontbreekt de kennis en is een snelle oplossing ver weg. Bron: agconnect.nl 14-12-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect