Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Leaseweb en InternetToday leveren hybride cloud-platform voor Gamebasics

Leaseweb en InternetToday leveren hybride cloud-platform voor Gamebasics
11 April 2018 12:11 uur

De Nederlandse game publisher Gamebasics heeft Leaseweb en InternetToday ingeschakeld voor de ontwikkeling en implementatie van een hybride cloud-platform op maat. Het nieuwe platform is gebouwd om de internationale groei van de succesvolle casual game Online Soccer Manager (OSM) te ondersteunen. De oplossing bestaat uit een combinatie van dedicated servers en een private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers en sluit perfect aan op de behoeften van veeleisende gamers.

OSM heeft miljoenen spelers in alle delen van de wereld. Volgens Gamebasics is de potentiële doelgroep voor de populaire casual game een veelvoud hiervan. De game publisher wordt daarin gesteund door de voortdurende dubbelcijferige groei van de wereldwijde markt voor mobiele games. Daarin gaan volgens gameproducenten en gerenommeerde marktonderzoekers miljarden euro’s om.

Gamebasics zocht een stabiel, snel en flexibel platform om snel internationaal uit te kunnen breiden. De game publisher wilde in korte tijd nieuwe servers kunnen toevoegen om de snelle groei van het aantal spelers bij te benen. Een andere belangrijke eis was een uitmuntende gebruikservaring op smartphones, tablets en pc’s. Meer in het bijzonder had Gamebasics behoefte aan razendsnelle responstijden voor Online Soccer Manager. Dus besloot de gameproducent om zijn infrastructuur te vernieuwen. Bron: emerce.nl 11-4-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT