Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

‘Maak je klaar voor immersed computing’

‘Maak je klaar voor immersed computing’
21 February 2018 10:41 uur

Zuiniger, stiller, schoner, compacter, minder storingsgevoelig en een substantieel hogere capaciteit. De zogeheten ‘immersed computing’ van Asperitas, waarbij serverhardware gekoeld wordt door een combinatie van water en niet-geleidende olie, heeft schijnbaar louter voordelen. De datacentermarkt vertoont echter nog steeds koudwatervrees. Daar willen de grondleggers van de Haarlemse startup, Rolf Brink en Markus Mandemaker, snel verandering in gaan brengen.

Asperitas is een cleantech-bedrijf, gericht op het verduurzamen van de datacenterindustrie door de introductie van immersed computing. Men werkt sinds 2014 onder de radar aan het ontwikkelen en verfijnen van de koeltechnologie, gebaseerd op vloeistof-onderdompeling van computerhardware, in combinatie met geïntegreerde energie- en netwerkvoorzieningen. Bovendien werd de koelfysica verbeterd en hechtten de initiatiefnemers een groot belang aan het gebruiksgemak en beheersbaarheid. Na enkele jaren voorbereiding zijn de producten dit voorjaar op de markt verkrijgbaar.

 

Immersed computing van Asperitas is volgens CFO Markus Mandemaker een concept dat wordt gedreven door duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit. “Naast onze passie voor technologie, hechten we veel waarde aan maatschappelijke relevantie. Energieverbruik binnen datacenters is een grote uitdaging, zeker nu digitale infrastructuren door de opmars van steeds weer nieuwe technologieën en mogelijkheden almaar zwaarder worden belast. Bron: itexecutive.nl 21-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT