Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Martijn van Lom, Kaspersky: Security by design moet de basis van elk product en dienst worden

Martijn van Lom, Kaspersky: Security by design moet de basis van elk product en dienst worden
01 February 2018 14:22 uur

Nieuwe technologie – IoT, blockchain, AI, VR/AR – biedt ongekend veel nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Voor bedrijven, voor de financiële wereld, voor consumenten, burgers en patiënten. Nieuwe uitdagingen zijn er ook, stelt Martijn van Lom, in het dagelijks leven General Manager Kaspersky Labs Benelux. Zeker op het gebied van security en privacy. “De IT van morgen heeft de beveiliging van morgen nodig.”

Nieuwe technologie is eigenlijk volgens Van Lom een raar begrip. Blockchain, kunstmatige intelligentie en machine learning, virtual en augmented reality, 3D-printing zijn namelijk niet nieuw. “Jaren geleden kwam ik al met internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) verbonden witgoed zoals afwasmachines en koelkasten tegen,” stelt Martijn van Lom. “M2M bestaat al veel langer. Het grote verschil met een paar jaar geleden is de enorme versnelling die je nu ziet in toepassingen en gebruik.”

Die enorme proliferatie van nieuwe technologie en allerlei combinaties ervan gaat ook veel sneller dan bij voorgaande generaties – zoals de kleuren-tv, de pc, of smartphones. “Zelfs de smartphone had een jaar of vijf nodig om van hype naar mainstream te gaan. Maar waar een connected wasmachine drie jaar geleden nog een hype was, lijkt het er nu bijna op dat je geen apparaat meer kunt kopen zonder dat het de mogelijkheid heeft om aan een smart home, smart building of smart city-netwerk verbonden te worden.” Bron: dutchitchannel.nl 1-2-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT