Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Microsoft brouwt iot-veiligheid met eigen chipontwerp, Linux en cloud

Microsoft brouwt iot-veiligheid met eigen chipontwerp, Linux en cloud
20 April 2018 04:54 uur

Microsoft komt met een end-to-end-oplossing voor het ontwikkelen van fatsoenlijk beveiligde iot-devices. Het Azure Sphere-aanbod bestaat hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden voor het ontwikkelen van iot-devices, een eigen besturingssysteem dat daar op draait, en clouddiensten die het device monitoren en updaten. Microsoft belooft tien jaar ondersteuning.

de hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden is gebaseerd op een eigen soc-ontwerp. De chips combineren een Arm-applicatieprocessor (dualcore Cortex-A) met een mcu-core (Cortex-M), een eigen beveiligingsblok, connectiviteit en flashgeheugen. Microsoft brengt de hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden niet zelf op de markt maar geeft deze kosteloos in licentie. Mediatek komt als eerste met een product, maar ook andere chipmakers, waaronder NXP, hebben al toegehapt.

Op de soc draait het Azure Sphere OS van Microsoft, dat dankzij een gelaagde opbouw een goede beveiliging moet bieden. Het besturingssysteem gebruikt een aangepaste Linux-kernel, aangevuld met beveiligingsmechanismes uit Windows. Applicaties worden in hun eigen afgeschermde zandbak gedraaid en nog boven de kernel is een security-monitor actief om de beveiligingsfuncties uit te voeren. Bron: bits-chips.nl 19-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT