Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Mimecast voegt nieuwe securityfuncties toe aan Targeted Threat Protection

Mimecast voegt nieuwe securityfuncties toe aan Targeted Threat Protection
30 April 2018 20:30 uur

Mimecast, specialist op het gebied van e-mailbeveiliging en -archivering, breidt zijn Targeted Threat Protection-diensten verder uit. Het bedrijf voegt diverse nieuwe securityfuncties toe aan Impersonation Protect, URLUniform Resource Locator is een wereldwijd afgesproken uniforme notatiewijze voor de verwijzing naar informatie of gegevens op het internet Protect en Internal Email Protect. De verbeteringen zijn onder meer gericht op bescherming tegen impersonatieaanvallen, detectie van lookalike-domeinen en threat intelligence.

Mimecast reageert hiermee op de groeiende dreiging van cyberaanvallen via e-mail. Niet alleen hanteren cybercriminelen verschillende aanvalstactieken, maar ook zijn het aantal aanvallen en de frequentie verder toegenomen. Maar liefst 53 procent van de organisaties verwacht dat aanvallen via e-mail in 2018 een negatieve impact op de business hebben.

Impersonatieaanvallen

Bij impersonatieaanvallen passen cybercriminelen social engineering toe om medewerkers te misleiden. Normaal gesproken doen aanvallers zich hierbij voor als een (hooggeplaatste) medewerker. Maar ze geven zich ook steeds vaker uit voor een externe partij uit de supplychain waarmee de organisatie regelmatig zakendoet. Doel is om bijvoorbeeld financieel managers, directieassistenten en hr-medewerkers geld over te laten maken of waardevolle informatie bij hen los te peuteren.

40 procent van de ondervraagde IT-beslissers zag in de afgelopen 12 maanden een stijging in het aantal impersonatieaanvallen. Mimecast voorziet Impersonation Protect daarom van nieuwe functionaliteit die bescherming biedt tegen impersonatie, bijvoorbeeld door nagebootste e-maildomeinen van derde partijen te herkennen. Dat helpt aanvallen te stoppen voordat ze schade aanrichten. Bron: infosecuritymagazine.nl 30-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT