Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Mimecast zorgt voor veilig email-verkeer

Mimecast zorgt voor veilig email-verkeer
05 April 2018 07:45 uur

Tijdens de round tables die Mimecast, specialist in beveiliging van email-verkeer, houdt, gaat het gesprek steevast over beveiliging, datalekken, wet- en regelgeving, en dergelijke. “Onze partners nodigen hun klanten hiervoor uit; wij faciliteren. De bijeenkomsten worden goed gewaardeerd”, weet Sander Teunissen, channel sales manager voor Mimecast Benelux.

In de Benelux is Mimecast nog vrij onbekend. In ‘geboorteland’ Engeland zijn al wel veel organisaties blij met de veilige email-omgeving die het bedrijf biedt. Vooral met de naderende Algemene Verordening Gegevensbescherming (geldend per 25 mei 2018; ook wel bekend onder de Engelstalige afkorting GDPR) in het vizier zijn bedrijven beducht voor het lekken van gegevens. “En negentig procent van alle bedreigingen komt binnen via email”, zegt Teunissen. “Dan moet je bedenken dat er jaarlijks wereldwijd zo’n 230 miljard emails worden verstuurd. Email is, ondanks alle nieuwe communicatie apps als Teams, Slack, Skype e.d., nog steeds het nummer 1 berichtenplatform. Email is voor alle organisaties een kroonjuweel. Het systeem moet altijd beschikbaar zijn en betrouwbaar; lees: veilig & robuust.”

Mimecast heeft een schil rond email gebouwd die in staat is alle bedreigingen tijdig op te sporen en onklaar te maken. Alle verkeer loopt via de ‘digitale wasstraat’ van Mimecast. “De data verlaten Europa niet; wij voldoen aan alle Europese regelgeving.Bron dutchitchannel.nl 4-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect