Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Mkb-ondernemers weten te weinig van risico’s cybercriminaliteit

Mkb-ondernemers weten te weinig van risico’s cybercriminaliteit
28 November 2018 14:26 uur

Zo’n 60% van de ICT-beheerders maakt zich zorgen over de digitale veiligheid van zijn klanten, blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer. Opvallend genoeg herkennen die klanten zichzelf hier niet in: slechts 23% van de mkb’ers maakt zich zorgen over cybercriminaliteit. Ook verwacht 71% dat hun online veiligheid goed wordt geregeld door hun ICT-beheerder, terwijl het in de praktijk vaak ontbreekt aan afspraken hierover.

MKB’ers zijn zich bewust van de risico’s van cybercriminaliteit, maar verwachten dat zij hier voldoende tegen beveiligd zijn. En ondanks dat ruim driekwart van de ondernemers aangeeft zelf eindverantwoordelijk te zijn, wordt goede bescherming en zorgplicht van de ICT-beheerder verwacht.

Onderlinge afspraken
Maar in de praktijk ontbreekt het vaak aan onderlinge afspraken over bescherming tegen cybercriminaliteit: 46% van de ICT-beheerders geeft aan dat de verwachtingen op voorhand niet zijn uitgesproken. Bij slechts 22% van de ICT-beheerders is er in alle gevallen een duidelijke afspraak gemaakt over de verantwoordelijkheid voor cyber security. Bovendien vindt bijna de helft het lastig om zijn mkb-klanten te overtuigen van het belang van digitale veiligheid. Bron: findinet.nl 28-11-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT