Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Nederlandse universiteiten organiseren Digital Society Conference

Nederlandse universiteiten organiseren Digital Society Conference
15 October 2018 18:21 uur

Veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU houden dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference. De conferentie vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Spreker is onder andere Prof. dr. José van Dijck. Zij is universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Van Dijck gaat dieper in op de laatste ontwikkelingen omtrent digitalisering en de impact op de samenleving. Verder spreekt ook Prof. Inald Lagendijk. Hij is Distinguished Professor in Computing-based Society aan de TU Delft.

Ook laten de universiteiten voorbeelden zien van onderzoek naar digitalisering en de impact op de maatschappij.

Programma

Tijdens verschillende workshops willen de universiteiten samen met kennisorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid aan de slag met de maatschappelijke uitdagingen van digitalisering. Samen willen ze investeren in vernieuwend onderzoek voor een betere digitale samenleving.

Aanleiding voor de conferentie is het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving. Daarin bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten de krachten Ze werken samen om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie. Ook willen ze oplossingen vinden op wereldwijde uitdagingen. Bron: ictmagazine.nl 15-10-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT