Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

NetApp Cloud Volumes Service nu beschikbaar in Google Cloud-regio Nederland

NetApp Cloud Volumes Service nu beschikbaar in Google Cloud-regio Nederland
17 September 2020 18:50 uur

NetApp, een cloudgedreven, datacentrische softwareonderneming, en Google Cloud breiden hun partnership uit door de NetApp Cloud Volumes Service beschikbaar te stellen naar West-Europa 4 (Nederland). Dat sluit aan bij de al eerder beschikbare Google Cloud-regio’s West-Europa 2 (Londen) en West-Europa 3 (Frankfurt). Door de beschikbaarheid van deze nieuwe regio stellen NetApp en Google bedrijven in staat om een volledig managed enterprise-class dataservice af te nemen vanuit het meest kostenefficiënte en dichtstbijzijnde datacenter, met de beste prestaties en laagst mogelijke latency.

NetApp Cloud Volumes Service voor Google Cloud is volledig geïntegreerd in Google Cloud. De dienst biedt een cloud-native filestorage-service met de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging die nodig zijn om bedrijfsapplicaties als Windows, VDI, SAP HANA en VMware efficiënt te gebruiken. Klanten kunnen de service direct afnemen via Google Cloud Marketplace. De dienst voorziet in storage-volumes tot maximaal 100 TB die binnen enkele seconden in te stellen of te herstellen zijn. Daarnaast zijn workloads met behulp van Cloud Volumes Service tien keer sneller naar de cloud te verplaatsen dan eerder. Ze zijn dan te gebruiken zonder enig prestatiesverlies. Zo kunnen organisaties hun workloadmigraties efficiënter beheren, van lokaal tot hybride en multi-cloud-omgevingen.

“De mogelijkheid om data snel en veilig te leveren, daar waar dat nodig is, is kritisch voor een succesvolle digitale transformatie”, zegt Anthony Lye, senior vicepresident en general manager van Public CloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties Services bij NetApp. “Dit is al tientallen jaren de expertise van NetApp. Samen met het leiderschap van Google Cloud in applicatieontwikkeling, analytics en machine learning kunnen we bedrijven optimaal ondersteunen in hun digitale transformatie.”

“NetApp Cloud Volumes Service helpt organisaties bij het inzetten van hun bedrijfskritische applicaties die betrouwbare storage nodig hebben, zoals VMware of SAP, op Google Cloud met hoge prestaties en beveiliging”, zegt Kevin Ichhpurani, corporate vicepresident, Global Ecosystem van Google Cloud. “We zijn enthousiast om samen met NetApp de beschikbaarheid van Cloud Volumes Service voor klanten in Europa uit te breiden.”

Nieuwe features voor nog meer veiligheid en efficiency
Naast het uitbreiden van de regionale beschikbaarheid voegen NetApp en Google Cloud nieuwe features toe aan hun gezamenlijk aanbod, waardoor de veiligheid en efficiency verder worden uitgebreid.

De belangrijkste features zijn:

  • Replicatie binnen verschillende regio’s: Hiermee kunnen klanten automatisch mirrors van volumes automatisch van de ene naar de andere regio overbrengen. Dit is van belang voor disaster recovery en back-ups. Wanneer data in een bepaalde regio verloren raakt – bijvoorbeeld door een natuurramp – is er nog een kopie op een andere locatie. Data is efficiënt en veilig te repliceren en herstellen zonder de normale bedrijfsvoering te verstoren.
  • Terraform-ondersteuning: Via een open source terraform-provider is het installeren van infrastructuur in Google Cloud en Cloud Volumes Service te automatiseren. Dit stelt bedrijven in staat om hun processen te optimaliseren en applicaties sneller te leveren.

Cloud Volumes Service nu voor het eerst beschikbaar als softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden-oplossing
Naast de op hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden gebaseerde Cloud Volumes Service voor Google Cloud lanceren NetApp en Google Cloud nu een gevirtualiseerde softwarevariant van de dataservice. Deze komt beschikbaar in Europa in West-Europa 1 (België) en Noord-Europa 1 (Finland). De nieuwe oplossing biedt grootzakelijke file-features en ondersteunt NFSv3.  Bron: persberichten.com

  • Nederland ICT