Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Nieuw SAP-licentiemodel eindelijk van kracht

Nieuw SAP-licentiemodel eindelijk van kracht
13 April 2018 06:11 uur

Erp-softwareleverancier SAP introduceert een nieuw licentiemodel voor indirecte toegang tot SAP-systemen. Volgens de softwarereus gaat het om een primeur doordat het nieuwe prijs-, verkoop- en auditmodel niet is gebaseerd op het aantal gebruikers, maar gebaseerd wordt op gebruikte functionaliteit. Het nieuwe SAP-model heeft betrekking op de kernapplicaties SAP S / 4HANA, SAP S / 4HANA Cloud en SAP ERPEnterprise Resource Planning. Vaak complexe computerprogrammatuur waarin volledige bedrijfsprocessen zijn vastgelegd en informatie benodigd om bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren wordt vastgelegd en verwerkt.-toepassingen.

Bestaande klanten kunnen ervoor kiezen om bij het huidige model te blijven of over te stappen naar het nieuwe licentiemodel voor indirecte toegang. Van oorsprong betalen klanten in de meeste gevallen voor enterpEnterprise Resource Planning. Vaak complexe computerprogrammatuur waarin volledige bedrijfsprocessen zijn vastgelegd en informatie benodigd om bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren wordt vastgelegd en verwerkt.rise resource planning (erp)-applicaties op basis van het aantal gebruikers. Naarmate meer systemen gebruik maken van achterliggende SAP-systemen, vormde de verrekening van die indirecte toegang tot SAP een uitdaging.

Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarin het gebruik van SAP-functionaliteiten via een applicatie- of interface plaatsvinden die niet van SAP zijn. Bijvoorbeeld een webportal dat koppelingen heeft met achterliggende SAP-systemen. Rob van der Marck, directeur van de Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) legde eerder aan Computable uitdat er inmiddels drie scenario’s zijn waarin niet op basis van een gebruikers-overeenkomst de licentie wordt verrekend, maar op basis van de gebruikte functionaliteit. Dat zijn zogenoemde business metrics voor verkoop, inkoop en het lezen van statische data (order-to-cash, procure-to-pay en indirect static read). Bron: computable.nl 12-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect