Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Nieuwe cloud HSM on demand oplossingen van Gemalto

Nieuwe cloud HSM on demand oplossingen van Gemalto
14 March 2019 09:31 uur

Gemalto lanceert drie nieuwe cloudgebaseerde HardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden Security Module (HSM) oplossingen. HSM On Demand voor CyberArk, HSM On Demand voor Hyperledger en HSM On Demand voor Oracle TDE zijn nu beschikbaar via het SafeNet Data Protection on Demand platform van Gemalto. Dit platform biedt naast cloudgebaseerde HSM’s ook encryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken- en sleutelmanagementoplossingen die makkelijk integreren met de meest gebruikte cloudservices en IT-producten. Hiermee speelt Gemalto in op de toenemende behoefte van organisaties aan het beschermen van hun gegevens in de cloud.

De snelle adoptie van cloud- en digitale diensten maakt het voor organisaties moeilijk om gegevens en gebruikersaccounts te beveiligen die buiten de perimeter worden gecreëerd, opgeslagen en beheerd. Organisaties zien in dataencryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken dé oplossing om hun gevoelige informatie te beveiligen, maar worden vaak geconfronteerd met hoge kosten en complexiteit van de implementatie van encryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken. Gemalto biedt met de nieuwe cloudgebaseerde HSM’s de oplossing hiervoor, doordat deze snel kunnen worden ingezet zonder hulp van specialisten.

“Een hoger risico op cyberaanvallen gecombineerd met veelal snelle cloud adoptie en strenge privacyregels zorgt ervoor dat organisaties voor nieuwe uitdagingen staan op het gebied van encryptie, privileged access en financiële transacties”, aldus Todd Moore, Senior Vice President voor encryptieproducten bij Gemalto. “Onze nieuwe clouddiensten ondersteunen organisaties bij het voldoen aan nieuwe regelgeving en het beschermen tegen (nieuwe) cyberdreigingen door op een eenvoudige manier de sterkste vorm van sleutelbeheer en security in te zetten tegen lagere kosten.” Bron: facility.vakwereld.nl 14-3-19

  • Nederland ICT