Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Non-malware aanvallen groter risico dan reguliere malware volgens 93% security professionals

Non-malware aanvallen groter risico dan reguliere malware volgens 93% security professionals
29 March 2017 18:53 uur

Een overgrote meerderheid van de cybersecurity professionals (93%) beschouwt non-malware aanvallen als een grotere bedreiging voor organisaties dan reguliere malware. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Carbon Black, leverancier van next-generation endpoint security-oplossingen, onder meer dan 400 security professionals. De resultaten van dit onderzoek, “Beyond the Hype“, zijn vandaag in Utrecht gepresenteerd.

Opvallende uitkomsten van het onderzoek:
–    Bijna twee derde (64%) van de cybersecurity professionals ziet een stijging van het aantal non-malware attacks sinds begin 2016. Dergelijke aanvallen maken gebruik van native syteemtools als WMI en PowerShell.
–    Artificial Intelligence (AI)  bevindt zich volgens de meeste respondenten nog in de groeifase en is nog niet volwassen genoeg om het menselijke inschattingsvermogen volledig te vervangen. 87% van de security professionals verwacht dat het nog minstens drie jaar zal duren voordat AI autonome beslissingen kan nemen op het gebied van cybersecurity.
–    Driekwart (74%) van de professionals noemt de huidige AI cybersecurity-oplossingen gebrekkig.
–    70% verklaart dat Machine Learning security-oplossingen omzeild kunnen worden door aanvallers. Bijna een derde (30%) zegt zelfs dat dit eenvoudig is.
–    De belangrijkste uitdagingen waarvoor bedrijven zich gesteld zien, zijn cybersecurity talent, resourcing en vertrouwen in uitvoerenden. Bron: emerce.nl 29-3-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect