Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

NTT colocatie bedrijf e-shelter opent datacenter in Nederland

NTT colocatie bedrijf e-shelter opent datacenter in Nederland
12 April 2019 07:13 uur

NTT Communications (NTT Com), de divisie binnen de NTT Group die ICT- en internationale communicatieoplossingen levert, breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder Dutch IT-channel, klanten, partners, vertegenwoordigers vanuit de overheid waren aanwezig bij de openingsceremonie en launch party.

Met deze nieuwe investering in zijn Europese colocatie datacenter platform bouwt NTT Group verder aan zijn ‘Home to the cloud’ strategie. e-shelter AMS1 is het 21e datacenter in Europa dat NTT Com in beheer heeft. Het gehele Europese datacenter platform van NTT Com heeft nu een power capaciteit van in totaal 400MVA. NTT Com heeft daarnaast plannen voor significante verdere expansie.

De officiële opening van e-shelter AMS1 wordt uitgevoerd door Tetsuya Shoji, President en CEO van NTT Com, en door Rupprecht Rittweger, CEO van e-shelter. Bij de opening is daarnaast Arthur van Dijk aanwezig, Commissaris van de Koning in Noord-Holland en Ap Reinders, wethouder Haarlemmermeer. Ook de Japanse Ambassadeur in Nederland Hiroshi Inomata en de Duitse Ambassadeur Dirk Brengelmann zijn aanwezig bij de opening. Gastvrouw bij de opening was presentarice Tooske Ragas. Bron: dutchitchannel.nl 11-4-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT