Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Nutanix brengt multicloud-oplossingen naar cloud-portfolio

Nutanix brengt multicloud-oplossingen naar cloud-portfolio
09 May 2019 12:23 uur

Nutanix heeft zijn aanbod voor private en public clouds versterkt, waardoor het multicloud computing meer adresseert. De Xi Frame desktop-as-a-service-oplossing wordt van de public naar de private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers uitgebreid. Ook zijn er nieuwe functies en extra beschikbaarheidsregio’s voor Xi Leap toegevoegd.

Xi Frame geeft Nutanix-klanten al eenvoudige toegang tot applicaties en virtuele desktops in populaire clouds als AWS en Azure. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van iedere browser en alle apparaten. De nieuwe update, die draait op de Nutanix AHV-hypervisor, stelt klanten in staat om hun desktop delivery uit te breiden naar hun private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers.

De update integreert de Virtual Desktop Infrastructure-diensten (VDI) met het Enterprise Cloud-platform van het bedrijf. Het wordt mogelijk om Xi Frame-desktops tegelijkertijd te leveren in meerdere clouds. Ook kunnen ze beheerd worden via een enkele console voor naadloze controle en beheer.

Xi Frame is naast AWS en Azure per direct wereldwijd beschikbaar voor private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers-deployments met AHV. Eerder kostte het nog weken om duizenden virtuele desktops te implementeren, maar dat moet nu binnen enkele minuten kunnen. Gebruikers kunnen daardoor de kosteneffectiviteit, snelheid en schaalbaarheid van de desktoplevering verbeteren.

Xi Leap

Xi Leap, de cloud-gebaseerde Disaster Recovery-dienst van Nutanix, moet het enterprise-datacentrum uitbreiden naar de cloud. Daardoor moeten IT-teams public en private clouds samen kunnen brengen en verbeterde beschikbaarheid voor kritische gegevens en applicaties leveren.

Daarnaast wordt de bedrijfscontinuïteit verbeterd via een native geïntegreerde Disaster Recovery-cloud-dienst en beheer vanuit één console. Op die manier moeten kritieke workloads in het datacentrum en in de cloud beschermd worden. Xi Leap breidt verder uit buiten de huidige beschikbare regio’s. Naar verwachting wordt de dienst in de komende maanden ook beschikbaar in Italië, Duitsland en Japan. Bron: techzine.nl 9-5-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT