Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Nutanix en Fujitsu kiezen Exclusive als cloud-distributeur

Nutanix en Fujitsu kiezen Exclusive als cloud-distributeur
20 March 2020 07:48 uur
Fujitsu Nederland tekent een distributieovereenkomst met distributeur Exclusive Networks Nederland. Binnen deze distributieovereenkomst zal Exclusive Networks het Enterprise Cloud on Primergy-aanbod van Nutanix en Fujitsu in Nederland distribueren.

Na eerder op Europees niveau deze samenwerking te hebben aangekondigd, krijgt dit volgens de partijen nu ook handen en voeten in Nederland. Met deze samenwerking benadrukt Fujitsu naar eigen zeggen de focus op zogenaamde hyperconverged enterprise cloudplatforms. Dit zijn oneindig schaalbare cloudomgevingen waarin private clouds en public clouds worden gecombineerd.

Co-creatie van Fujitsu en Nutanix

“en hci-infrastructuur combineert gemeenschappelijke hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden met intelligente softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden om flexibele bouwstenen te creëren die een bestaande infrastructuur, bestaande uit afzonderlijke servers en opslagnetwerken, vervangt.”

De cloudtechnologie combineert de enterprise cloud-softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden van Nutanix voor virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie., opslag, en orchestratie met de Primergy-servers van Fujitsu. Door het verminderen van de complexiteit, integratietijd, beheer, risico’s en kosten stelt Fujitsu resellers en integrators naar eigen zeggen in staat haar klanten een breed scala aan oplossingen te bieden voor elk type project.

Beide bedrijven roemen de co-creatie tussen Fujitsu en Nutanix. Louis Hensen, directeur producten voor de Nederlandse markt bij Fujitsu, noemt het een voorbeeld van co-creatie tussen partners om de Nederlandse eindklanten nog beter te kunnen helpen. Ook Rob de Bruin, channel salesmanager bij Nutanix, roemt de samenwerking op het gebied van hyperconverged infrastructuur (hci). ‘Een hci-infrastructuur combineert gemeenschappelijke hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden om flexibele bouwstenen te creëren die een bestaande infrastructuur, bestaande uit afzonderlijke servers en opslagnetwerken, vervangt. Dankzij onze gecombineerde expertise kunnen bedrijven eenvoudig voldoen aan hun wens om een hybride cloudomgeving te ontwikkelen. En dankzij deze nieuwe overeenkomst kan Exclusive Networks haar partners deze oplossingen nu als krachtig alternatief aanbieden.’

Berry van Waayenburg, algemeen directeur bij Exclusive Networks, geeft ten slotte aan dat partners van Exclusive nu een bredere keuze aan oplossingen hebben. Ook stelt hij dat het bedrijf op zoek was naar een samenwerking met een ervaren speler als Fujitsu. ‘Dit, om specifiek te kunnen voldoen aan de behoeften van onze partners met hoge kwaliteitseisen van servers. Dankzij deze overeenkomst kan Exclusive Networks nieuwe en bestaande partners nog beter ondersteunen bij hun op convergentie gerichte projecten’, besluit hij. Bron: computable.nl 16-3-20

 

 

  • Nederland ICT