Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Omzet clouddiensten gaat steil omhoog komende jaren

Omzet clouddiensten gaat steil omhoog komende jaren
15 November 2019 07:46 uur

De wereldwijde markt voor clouddiensten zal in 2020 met zo’n zeventien procent groeien naar een totale waarde van bijna 266,5 miljard dollar. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Gartner. In 2019 werd er wereldwijd in totaal een kleine 228 miljard dollar aan clouddiensten uitgegeven.

SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden-as-a-Service (SaaS) blijft veruit de grootste markt in het cloudsegment, zegt Gartner, met een omzet van 116 miljard volgend jaar, vooral dankzij de grote schaalbaarheid van dit soort diensten. Daarna volgen Infrastructure as a ServiceDe Cloud Computing dienst waarbij de hardware als dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld (IaaS) met vijftig miljard en Cloud Business Process Services met bijna 47 miljard. Cloud Application Infrastructure Servicesvolgt op een afstandje met 39,7 miljard en Cloud Management en Security Services sluit het rijtje af met 13,miljard.

IaaS wordt wel de snelste groeier, voorspelt Gartner, met een jaarlijks groeiritme van 24 procent. Die groei ligt aan de stijgende noden van moderne applicaties en workloads waardoor er infrastructuur nodig is die traditionele datacenters niet kunnen leveren.

Volgens Gartner wordt bepaalde clouddiensten ook de focuspunten van de investeringen van cio’s. Nu organisaties almaar meer afhangen van cloudtechnologieën, bouwen it-afdelingen steeds meer cloud-applicaties en herschikken ze hun bestaande digitale infrastructuur. Het bouwen, implementeren en ontwikkelen van cloudstrategieën blijft de komende jaren dus een topprioriteit.  Bron: channelweb.nl 14-11-19

 

  • Nederland ICT