Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Online security in het mkb kan en moet beter

Online security in het mkb kan en moet beter
12 December 2018 09:25 uur

Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52%) van de bedrijven in het mkb geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Dit bleek uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2018 dat in oktober gepubliceerd werd in het kader van Alert Online. Hoewel het bewustzijn van mkb’ers van de risico’s die ze online lopen groeit, blijven maatregelen vaak uit. SIDN en Guardian360, specialist in het beveiligen van IT-infrastructuren, slaan de handen ineen om het mkb hierbij te helpen.

SIDN en Guardian360 zetten zich beiden in voor een veiliger internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www). Guardian360 levert monitoring- en scandiensten die bedrijfsnetwerken en webapplicaties continu in de gaten houden. Op deze manier helpt het bedrijf ondernemers om hacks en datalekken te voorkomen en de risico’s om slachtoffer te worden van een cyberaanval te verkleinen. SIDN is verantwoordelijk voor een van de veiligste internetdomeinen in de wereld. Om het domein veilig te houden ontwikkelt SIDN nieuwe diensten en investeert in het terugdringen van abuse in de .nl-zone. Daarnaast zet het zich in om de kennis van internetgebruikers, en van ondernemers in het bijzonder, op het gebied van online veiligheid te vergroten.

Arjan Middelkoop, manager New business, Marketing & Sales bij SIDN: “We zien de kwetsbaarheden bij het mkb. Het is onze missie om mensen en organisaties te verbinden voor een zorgeloos digitaal bestaan. Dat doen we aan de ene kant door het .nl-domein zo veilig mogelijk te houden en aan de andere kant door de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op het gebied van digitale identiteiten en online security. Een mooi voorbeeld van het eerste is de samenwerking met Privacy by Design die we onlangs bekend maakten waarmee we het privacyvriendelijke identiteitsplatform IRMA verder willen ontwikkelen en willen vertalen naar nieuwe toepassingen in de markt. De samenwerking met Guardian360 helpt ons juist om onze ambities op het terrein van online security te verwezenlijken en daar als SIDN met nieuwe oplossingen een relevante speler te worden.” Bron: facility.vakwereld.nl 12-12-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT