Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Open Cloud Foundation garandeert keuzevrijheid

Open Cloud Foundation garandeert keuzevrijheid
18 January 2018 14:02 uur

OVH kondigt, in samenwerking met verschillende grote cloudorganisaties, de oprichting van de Open Cloud Foundation aan. Dit initiatief heeft als doelstelling standaarden te ontwikkelen waardoor keuzevrijheid in cloudoplossingen wordt gegarandeerd. Bedrijven kunnen dan altijd gebruikmaken van verschillende clouddiensten en zitten niet vast aan een leverancier.

De cloudindustrie stimuleert innovatie als nooit tevoren. Cloudoplossingen bieden bedrijven de mogelijkheid IT-diensten uit te breiden en te standaardiseren. Naar verwachting is binnenkort alles in de cloud beschikbaar ‘as-a-service’. Dit varieert van infrastructuren en diensten tot complete platformen, functies of kennisniveaus. Een gevolg van deze trend is dat veel bedrijven steeds meer gebruikmaken van cloudoplossingen, zodat ze eenvoudig kunnen groeien en blijven innoveren.

Steeds meer van deze organisaties kiezen ervoor om data, algoritmen, diensten en de infrastructuur te hosten via de cloud. Hierin schuilt het gevaar dat het onduidelijk is wie nu eigenlijk de eigenaar of beheerder is van data en tegelijkertijd vaak concurrentiegevoelige informatie. Het is voor bedrijven daarom belangrijk om niet afhankelijk te zijn van slechts één cloudaanbieder. De grote spelers op de cloudmarkt zijn vaak in de positie om standaarden in de markt te creëren die het gebruikersgemak van de cloud niet altijd beter maakt. Gebruikers zitten hierdoor vast aan één leverancier, terwijl klanten altijd de mogelijkheid moeten hebben zelf een strategie op te bouwen die is gebaseerd op diensten van verschillende leveranciers. De verschillende clouddiensten moeten dan kunnen interacteren met de bestaande diensten die binnen het bedrijf worden toegepast.

Voor de groei van bedrijven is het belangrijk om de cloud open te houden. Het moet mogelijk zijn om op ieder moment te kiezen tussen verschillende leveranciers, waardoor bedrijven toegang hebben tot alle mogelijke clouddiensten (IaaS, PaaS, SaaS, etc.). Op deze manier zijn ook de nieuwe spelers op de cloudmarkt in staat innovatie te stimuleren. Bron: computable.nl 18-1-18 Lees verder >>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT