Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

OpenStack op Ubuntu: Configureer je eigen instance

OpenStack op Ubuntu: Configureer je eigen instance
06 December 2017 13:27 uur

Ubuntu komt veel voor in datacentra. Niet alleen als webserver, maar ook als cloudserver waarmee een OpenStack infrastructuur geleverd wordt. Op basis van OpenStack kunnen cloudbeheerders eenvoudig virtuele machines beschikbaar maken voor gebruikers. In dit artikel lees je hoe je met OpenStack op Ubuntu kunt beginnen.

OpenStack is niet zomaar een toepassing die je even installeert op je server. Met OpenStack installeer je cloud-infrastructuur en dat betekent dat in veel gevallen op zijn minst een stuk of 10 servers weggezet worden, waarvan elke server een specifieke rol voor zijn rekening neemt. Het gevolg hiervan is dat er meerdere manieren zijn waarop je OpenStack op Ubuntu kunt installeren. Eenvoudig, handmatig of schaalbaar.

Installatiemethoden

Als je zoekt naar een eenvoudige manier op OpenStack te installeren, maak je gebruik van devstack. Deze methode is ontwikkeld om op eenvoudige wijze OpenStack packages te installeren op Ubuntu, waarbij het resultaat een zogenaamde All in One (AiO) configuratie is. De devstack methode is vooral ontwikkeld voor developers, met als doel om op eenvoudige wijze de huidige versie van de OpenStack softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden te installeren. Dit garandeert dat je altijd toegang hebt tot de allerlaatste ontwikkeling in de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden. Dat is interessant, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. In de meest recente versie van de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden packages komen nog wel eens problemen voor die nog niet opgelost zijn. Bron: linuxmag.nl 6-12-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT