Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Opkomende groep ‘cloudmasters’ versnelt eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan

Opkomende groep ‘cloudmasters’ versnelt eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan
01 February 2018 14:29 uur

Er is een nieuwe groep ‘cloudmasters’ in opkomst. Dit is een kleine groep vooruitstrevende bedrijven die het niveau van cloudvolwassenheid hebben bereikt, wat wil zeggen dat gemiddeld 70 procent of meer applicaties in de cloud draait en dat ze daardoor beter presteren dan concurrenten. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder 730 IT-professionals, uitgevoerd door Longitude Research.

Het onderzoek laat zien dat 12 procent van de respondenten gerekend kan worden tot de groep van ‘cloudmasters’. Deze organisaties zijn volgens het onderzoek meer datagedreven. Daardoor zijn ze beter in staat om meer te doen met hun bedrijfsinformatie, zoals de toegankelijkheid van data, en het experimenteren met, en inzicht verkrijgen uit deze gegevens. Ze zijn innovatiever en beter in staat om snel, flexibel en op een relevante manier te reageren op de behoeften van klanten.

Ook laten de ‘cloudmasters’ de grootste groei in productiviteit en concurrentiekracht zien. Samen zorgen zij voor disruptie in de branche waarin zij actief zijn, en laten hierbij hun concurrenten achter zich. De rest van de ondervraagde bedrijven heeft moeite de ontwikkelingen bij te houden, ondanks dat de meeste ervan wel degelijk een cloudstrategie hebben en bezig zijn met implementatie. Interessant is het feit dat, hoewel meer dan een derde van de ondervraagde IT-managers (35 procent) aangeeft dat hun cloudstrategieën volledig ontwikkeld en grotendeels geïmplementeerd zijn, toch minder dan een vijfde van deze groep (18 procent) ‘cloudmaster’ genoemd kan worden. Er blijkt dus een kloof te bestaan tussen waar bedrijven over praten en wat ze doen. Wat betreft cloudstrategie, geeft zelfs een nog groter deel (43 procent) aan dat de implementatie van die strategie vordert. Een vijfde geeft echter toe dat de ontwikkeling van zo’n strategie nog in de kinderschoenen staat. Bron: emerce.nl 1-2-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT