Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange neemt Basefarm volledig over
19 July 2018 05:57 uur

Orange heeft gisteren een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.

Basefarm is internationaal

Basefarm is een belangrijk Europees speler in cloudinfrastructuur en -diensten, het beheer van belangrijke applicaties en data-analyse. Het bedrijf, met meer dan 100 miljoen euro omzet in 2017, is sinds 2015 sterk gegroeid. Basefarm is operationeel sterk vertegenwoordigd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Duitsland. Het zakelijke aanbod van Basefarm behoort tot de meest innovatieve diensten op het gebied van cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af., Big Data en kunstmatige intelligentie, dankzij de expertise van 550 medewerkers.
Eerder nam Orange al het bedrijf Business & Decision over en de koop van Basefarm is een belangrijke volgende stap in de ontwikkelingsstrategie van Orange Business Services. Het bedrijf telt 1.600 cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. experts wereldwijd en groeit jaarlijks met 15 tot 20 procent in deze sector. De acquisitie van Basefarm zal het bestaande aanbod verder aanvullen en de strategische positie van Orange Business Services versterken dankzij nieuwe expertise, innovatieve technologieën (voornamelijk in datamanagement), applicatiemanagement, Big Data en multi-clouddiensten. De overname zorgt daarnaast voor een compleet geografisch bereik, waardoor Orange Business Services kan uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler. Bron: ictmagazine.nl 18-7-18 Lees verder>>>>
  • Nederland ICT