Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Organisaties vaak te weinig focus op datamanagement

Organisaties vaak te weinig focus op datamanagement
11 April 2018 12:02 uur

Te weinig focus op datamanagement leidt ertoe dat Nederlandse organisaties veel voordelen van de cloud niet benutten. Daarnaast lopen zij het risico dat data niet consistent is, er veel extra kosten gemaakt worden en ze uiteindelijk niet voldoen aan wet- en regelgeving. Als hier niet snel verandering inkomt, lopen de bedrijfsprocessen van de Nederlandse organisaties gevaar.

“Naar de cloud toe, zo snel mogelijk. En dan waarde leveren. Dat is op dit moment vaak de focus bij bedrijven als het gaat om hun applicaties en data”, zegt Benno Kuijper, Strategic Product Manager bij Equinix Managed Services. Voor veel bedrijven is de public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties schaalbaar en goedkoop, maar zo mooi als dit klinkt, is het in de praktijk vaak niet. “Veel bedrijven verkijken zich bijvoorbeeld op het prijsmodel van de public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties, met grote platformen zoals Azure en AWS”, zegt Kuijper. “Cloud kan goedkoop zijn door de mogelijkheid om diensten elastisch, dus naar behoefte af te nemen, maar dit is vooral effectief als de applicatie in kwestie het ook toelaat. Wat vaak niet het geval is.”

De meeste uitdagingen van goed datamanagement worden vaak pas na de migratie naar de cloud duidelijk. Dit gebeurt nadat er hoge kosten zijn gemaakt. Het is beter om data onder te verdelen in blokken van verschillende dataklassen. Dit kan betekenen dat data die overal en altijd beschikbaar moet zijn, wordt ondergebracht in de publieke cloud. Voor bedrijfskritische en privacygevoelige data, bijvoorbeeld persoonsgegevens, kan het een goed idee zijn om deze in een private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers te bewaren. Kuijper: “Constant is het een afweging van performance, kosten, schaalbaarheid en veiligheid. Gezonde bedrijfsvoering vraagt om een beeld van welke data belangrijk is, waarom dit zo is en welke consequenties dit meebrengt.” Bron: emerce.nl 11-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect