Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Partnerships succes bij technology services

Partnerships succes bij technology services
08 January 2020 08:46 uur

Digitale transformatie en de groeiende adoptie van multicloud blijven de IT-dienstenmarkt vormgeven. De verwachtingen van klanten zijn torenhoog en serviceproviders moeten alles uit de kast halen om hieraan te voldoen. Daarvoor is het nodig dat zij het totale dienstenspectrum bestrijken, meerdere technologieën aanbieden én innoveren om op een gestandaardiseerde, schaalbare manier te voldoen aan de behoeften van hun klanten.

Om de toekomst te begrijpen en intelligente technologie-oplossingen vorm te kunnen geven, verzamelen de experts van NTT inzichten van over de hele wereld. Dit zijn de technologietrends op het gebied van technology services die zij zien in de markt – en de stappen die je in 2020 kunt zetten richting een disrupted toekomst.

1.  De onstuitbare opkomst van ‘alles-as-a-service’ (XaaS)

Om tegemoet te komen aan de vraag naar innovatie en de aanhoudende groei van organisaties, is het voor serviceproviders noodzakelijk dat zij ‘alles-as-a-service’ aanbieden. Efficiency en schaalbaarheid zijn standaard; innovatie en groei zijn noodzakelijke voorwaarden om strategische bedrijfsdoelen te realiseren.

Veel organisaties zijn bezig met een serieuze revaluatie van de manier waarop ze diensten en producten leveren aan interne én externe stakeholders. Dit heeft bijgedragen aan de opkomst van het alles-as-a-service-model (XaaS), waarbij alle aspecten van de dienstverlening door de service provider worden geleverd, als een service.

Dankzij de inzet van platform-gebaseerde tools en gestandaardiseerde bouwstenen zijn serviceproviders in staat om een end-to-end managed services-oplossing te creëren voor hun klanten. Die oplossing voorziet in efficiëntie, veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Het XaaS-model is van vitaal belang in elke fase van IT-dienstverlening; vanaf consulting tot en met vormgeving, technische oplevering en ondersteuning. Het XaaS gaat zelfs verder dan dat.

XaaS gaat eerst en vooral over het moderniseren van de bedrijfsstrategie. Het voorziet in de behoefte van organisaties aan betrouwbare, veilige en schaalbare technologie. Daarnaast is het een zodanig integraal onderdeel geworden van de bedrijfsstrategie dat serviceproviders duidelijk moeten kunnen aantonen hoe de herschikking van IT-bedrijfsmiddelen en de besparing die dit oplevert, bijdraagt aan de financiering van innovatie en het stimuleren van groei.

Verbind opbrengst van services met business value

Dat er een beweging gaande is in de richting van standaardisering, neemt niet weg dat bij veel organisaties een behoefte leeft aan leverancier partnerships die in iedere fase van het proces kunnen voorzien in specifieke behoeften. Zij moeten het volgende formuleren:

  • Hoe platform-compatibele tools opbrengsten leveren die aansluiten bij strategische doelen.
  • Duidelijke succescriteria voor proofs of concept om te bewijzen dat een platformservice de strategische initiatieven van een organisatie ondersteunt.
  • Metrics die de bedrijfsresultaten aantonen van de investeringen in technologie. De impact van iedere verandering – zowel aan de voor- als achterkant van de organisatie – moet glashelder zijn, compleet met een draaiboek met plannen om te voorkomen dat de bedrijfsstrategie hierdoor wordt beïnvloed.
  • Een routekaart met toekomstige functies en mogelijkheden, aangevuld met de resultaten die deze gaan opleveren, zoals minder storingen, betere netwerkbeschikbaarheid en lagere kosten gedurende de looptijd van het contract.

2.  Next-generation technologieën en hybrid IT maken service-integratie over de breedte noodzakelijk

Organisaties voorzien service-integratie over de hele breedte van IT, van operationele back-end-systemen tot en met digitale front-end-platforms.

Hybrid IT is de norm

De vraag naar compleet geïntegreerde diensten groeit en zal blijven groeien met de adoptie van next-generation technologieën en de vraag naar hybrid-IT-management.

De vraag naar multicloud en hybrid IT is een drijvende kracht achter de groei van softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden defined everything (SDE), waarbij netwerken, datacenters en opslaginfrastructuur gevirtualiseerd kunnen worden om de complexiteit van infrastructuren te verminderen. Met softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden defined computing is het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere virtuele netwerken te hosten, zonder dat hierbij de gebruikelijke methoden voor netwerkscheiding en isolatie nodig zijn.

Hoewel multicloud, SDE en InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things (IoT) in korte tijd algemeen geaccepteerde technologieën zijn geworden, zijn er nog altijd veel oudere systemen en technologieën in gebruik. In veel organisaties is hybrid IT daarom de operationele norm. Bron: channelweb.nl 7-1-20 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT