Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

ProRail zet cloudtransitie in met T-Systems

ProRail zet cloudtransitie in met T-Systems
08 February 2019 08:39 uur

ProRail gaat een hechte langdurige samenwerking aan met T-Systems. Volgens de ruim tienjarige overeenkomst levert de IT-dienstverlener datacentercapaciteit, clouddiensten en bijbehorende dienstverlening. Deze overeenkomst kan daarna nog eens vier keer met telkens vijf jaar worden verlengd.

De bedrijfskritische systemen en applicaties van ProRail zijn momenteel ondergebracht in drie ‘Nationale Data Centers’ (NDC’s), waarvan één binnenkort de deuren sluit. De spoorbeheerder voorziet echter een groei in de vraag naar datacentercapaciteit. Mede door ontwikkelingen zoals de transitie naar een nieuw European Rail Traffic Management System (ERTMS) en de opmars van het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things.

Datacenter en cloud

Voor ProRail reden om de samenwerking aan te gaan met T-Systems. De IT-dienstverlener faciliteert in datacenterdiensten in eerste instantie binnen de Randstad.
Voor niet-bedrijfskritische applicaties zet ProRail de transitie naar de cloud in. T-Systems biedt toegang tot de cloud en levert clouddiensten en advies gebaseerd op VMware’s cloudtechnologie. ProRail wil het gebruik van clouddiensten steeds verder intensiveren. Naar verwachting zal daarmee de eigen datacentercapaciteit op termijn afnemen. De spoorbeheerder kijkt daarbij naar Infrastructure as a ServiceDe Cloud Computing dienst waarbij de hardware als dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld, Platform as a ServiceDe Cloud Computing dienst waarbij de hardware en het besturingssysteem als dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld als SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden as a Service. Bron: t-systems.com 7-2-19 Lees verder>>>>
  • Nederland ICT