Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Pure Storage en NVIDIA willen AI makkelijker beschikbaar maken

Pure Storage en NVIDIA willen AI makkelijker beschikbaar maken
28 March 2018 11:19 uur

Pure Storage kondigt samen met Nvidia ‘AIRI’ aan. Dat platform moet het bedrijven mogelijk maken om hun eigen AI-infrastructuur op te starten in enkele uren tijd.

Het toepassen van artificiële intelligentie is tot nu toe eigenlijk enkel nog voorbehouden voor de grootste bedrijven die het budget hebben om een AI-infrastructuur uit te bouwen, zoals Google, Microsoft en Facebook. Toch zouden ook kleinere bedrijven heel wat voordeel kunnen halen uit machine learning.

Struikelblokken

Volgens onderzoek van Gartner zullen 80 procent van alle bedrijven tegen 2020 op een of andere manier artificiële intelligentie integreren in hun werking. Dat lijkt op dit moment nog erg moeilijk omdat er voor meeste bedrijven die willen experimenteren met AI heel wat struikelblokken zijn.

Er is op dit moment geen kant-en-klare oplossing voor wie aan AI-onderzoek wil doen. De enige optie die bedrijven tot nu toe hadden, was om zelf de hele infrastructuur uit te bouwen. Dat kost vaak enorm veel tijd en geld en daar lopen volgens Pure Storage heel wat bedrijven zich op vast. De samenwerking van NVIDIA, die we vooral kennen als producent van grafische kaarten, en Pure Storage, een leverancier van flash dataopslagHet mechanisme waarbij gegevens permanent op magnetische of optische schijven wordt vastgelegd, moet daar verandering in brengen. Bron: datanews.knack.be 28-3-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect