Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Ram-it verzorgt cloudwerkplek bij GGZ Oost Brabant

Ram-it verzorgt cloudwerkplek bij GGZ Oost Brabant
14 August 2020 10:38 uur
Ram Infotechnology (Ram-it) uit Utrecht gaat de komende drie jaar de private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers-omgeving voor GGZ Oost Brabant doorontwikkelen naar een nieuwe innovatieve werkplek voor zo’n tweeduizend medewerkers. De zorginstelling wil niet communiceren wie eerder verantwoordelijk was voor de werkplek. Ook de waarde van het contract wordt niet naar buiten gebracht.
GGZ Oost Brabant biedt (hoog)specialistische geestelijke gezondheidszorg aan mensen met complexe psychische zorgvragen. De organisatie is gevestigd in Boekel.

Flexibiliteit

De verdere digitalisering moet zorgen voor meer flexibiliteit en minder administratieve lasten voor de zorgverleners. Ram-It biedt volgens de GGZ-instelling de gewenste flexibiliteit en mobiliteit voor de nieuwe werkplek met het multicloudplatform Ecumulus. Ook helpt de it-dienstverlener mee in het vormgeven van het strategieplan en heeft ze brede kennis van de zorgmarkt.

Kern van het strategieplan is dat GGZ Oost Brabant middels het gebruik van Nexus-apps zoals Kliniek en Doen! meer wil inzetten op een webgebaseerde werkplek. ‘In de GGZ zijn de traditionele ecd-systemen nog vrijwel allemaal client-serverapplicaties die het gebruik van Citrix noodzakelijk maken. Door met apps te werken, kunnen ambulante medewerkers veel eenvoudiger met hun iPad of smartphone veilig en snel opereren’, aldus de organisatie.

Merijn van der Zalm, directeur ict GGZ Oost Brabant, geeft aan toe te werken naar zorg waarin zorgverleners prettig en gemakkelijk met moderne ict-voorzieningen werken, zo dicht mogelijk bij de cliënten. Niels van Peer, commercieel directeur Ram-it, noemt de opdracht een erkenning voor de rol die het bedrijf bekleedt binnen zorg-ict in Nederland als cloud- en outsourcingprovider.

Ram-it zet in op cure

Ram Infotechnology (Ram-it) is een Utrechts it-consultancybedrijf op het gebied van clouddiensten voor de gezondheidszorg en overheid. De onderneming telt ruim 220 medewerkers. Het bedrijf wil zich naast de care ook meer gaan focussen op de cure.

‘We zien dat de cure-markt eenzelfde it-ontwikkeling aan het doormaken is als de care-markt vijf jaar geleden. Er zijn veel parallellen. Van een groot ict-landschap met veel legacy willen we naar een moderne ict-omgeving, waarbij ook is te profiteren van de mogelijkheden die de cloud biedt’, aldus directeur Joachim Kaarsgaren in een eerder gepubliceerd blog. Om een en ander in goede banen te leiden, is in mei Johan Mulder begonnen bij het bedrijf als salesmanager voor de cure. Bron: computable.nl

  • Nederland ICT