Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Razendsnelle opslag met NVMe

Razendsnelle opslag met NVMe
29 January 2018 12:47 uur

Scale Computing staat aan de frontlinie bij het toepassen van nieuwe technologieën. Destijds al door Kernel Based Virtual Machine (KVM) te gebruiken, nu door zijn appliances uit te rusten met NVMe-flash opslag. “Bij ons draait alles om hoge prestaties, eenvoud, beschikbaarheid en zorgen dat we klaar zijn voor neiuwe technologien”, verklaart Johan Pellicaan, managing director EMEA bij Scale Computing.

Scale Computing is gespecialiseerd in hyperconverged infrastructure (HCI). Zijn appliance HC3 heeft compute, opslag, servers en virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie. in zich. Dat laatste is bijzonder, omdat sommige hyperconverged oplossingen niet met elke hypervisor overweg kan. Dat is bij HC3 geen probleem, omdat het apparaat een eigen hypervisor aan boord heeft. Daar zijn dus geen extra licentiekosten meer voor nodig.

De hypervisor van Scale Computing is op KVM gebaseerd. Destijds was het voor de onderneming een gok om voor KVM te kiezen. Maar die heeft goed uitgepakt; inmiddels heeft Google in 2013 ‘zich bekeerd’ tot deze open source standaard. Later hebben bijvoorbeeld Apple, Nutanix en AWS KVM omarmd. Bron: executive-people.nl 29-1-18 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT
  • ISPConnect