Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Reacties uit de markt op onderzoek “cloud overprovisioning”

Reacties uit de markt op onderzoek “cloud overprovisioning”
11 January 2018 20:00 uur

Vorige maand verscheen een onderzoek van TSO Logic, een bedrijf dat adviseert over de juiste omvang van cloud en on-premise omgevingen. Een van de bevindingen was dat in maar liefst 84% van de gevallen sprake is van over provisioning bij OS instances. Kort door de bocht: bijna alle bedrijven zitten wat IT betreft veel te ruim in de jas.

Het is een uitkomst die opvalt en schreeuwt om verdere tekst en uitleg. ISP Today heeft daarvoor een aantal vragen uitgezet in de markt. Twee Nederlandse ondernemers is gevraagd of zij het beeld in de markten die zij bedienen herkennen. De cloudkenners van Weolcan is een van de partijen die de vragen kregen voorgelegd. Het zeer uitgebreide antwoord van Bart Veldhuis geven we hieronder integraal weer.

 

Uit twee* onderzoeken blijkt dat veruit de meerderheid (>80% volgens SiliconAngle research) van de virtuele servers in de cloud meer capaciteit heeft dan strikt noodzakelijk. Let-op we hebben het hier over IaaS, dus instances of virtual servers. Blijkbaar vinden organisaties het lastig om de juiste cloudcapaciteit bij de applicatie te selecteren. Wij herkennen de bevindingen van de onderzoekers en zien dat ook bevestigd door ons eigen onderzoek bij onze klanten. Wel is het nodig om eerst de bevinding even te nuanceren; deze onderzoeken worden uitgevoerd door organisaties die softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden verkopen voor het optimaliseren van de cloudcapaciteit; zij hebben belang bij een hoog percentage want dat verkoopt lekker. Dat een server soms wat ‘ruim in zijn jasje’ zit is niet altijd onwenselijk. Zo is het hebben van minstens 10% vrije ruimte op de harddisk heel prettig en ook een portie beschikbaar werkgeheugen is altijd nodig. De mate waarin deze servers dus over-gedimensioneerd zijn is een belangrijk punt van observatie. Uit onze praktijkervaring blijkt dat er inderdaad 20% tot 25% te besparen is op de maandfactuur bij niet-geoptimaliseerde omgevingen. Bron: isptoday.nl 10-1-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT