Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Resello versterkt kennis Microsoft-partners samen met Cloud Champion

Resello versterkt kennis Microsoft-partners samen met Cloud Champion
03 September 2020 07:36 uur

Resello gaat met Cloud Champion samenwerken. Via deze samenwerking krijgen Resello-partners toegang tot het ‘uitgebreide portfolio’ aan leermiddelen wat hen volgens Resello helpt om hun Microsoft cloud-business te laten groeien. De samenwerking wordt ondersteund door Microsoft.

Het kennisplatform van Cloud Champion is gericht op Microsoft-partners en hen helpt op zakelijk, commercieel, marketing en technisch gebied. Resello is een Microsoft Indirect Provider met een eigen automatiseringsplatform voor clouddistributie. De beschikbare middelen variëren van trainingen, webinars en whitepapers, tot sales-tools, promoties en materialen voor demand generation marketingcampagnes.

Kansen voor partners

Managing Director Harald Nuij van Resello: “De ontwikkelingen bij Microsoft gaan heel snel. Zo bleek ook weer tijdens Microsoft Inspire vorige maand. Dat creëert kansen voor onze partners”, aldus Nuij. “Nieuwe oplossingen die worden gebouwd op Azure, zoals Windows Virtual Desktop, een groeiende vraag naar diensten voor werken op afstand, waaronder Microsoft Teams en uitbreiding van het CSP-portfolio. Dat maakt het voor Microsoft-partners uitdagender om deze ontwikkelingen bij te benen, de juiste kennis tot zich te nemen en te profiteren van de kansen en de vraag vanuit de markt. Daarom zijn we zo enthousiast over de samenwerking met Cloud Champion, en de mogelijkheden die het biedt voor onze partners.”

Kennis en ervaring worden volgens Nuij steeds belangrijker voor Microsoft-partners. “Partners moeten de expertise in hun diensten en dienstverlening tonen, waarde toevoegen aan de clouddiensten van Microsoft en zich beter specialiseren, differentiëren en positioneren in de markt. Cloud Champion is daarin een belangrijk middel. Uit onderzoek in andere landen blijkt dat deelnemende partners gemiddeld een groei van 88 procent zien in de omzet die ze uit Microsoft-licenties halen ten opzichte van het jaar daarvoor.”

Kennis uitbreiden

Met Cloud Champion biedt Resello zijn partners een uitstekend digitaal kennisplatform, denkt Nuij. “Daarmee kunnen zowel net gestarte CSP-partners als ervaren ondernemingen hun kennis van bijvoorbeeld Azure of Microsoft 365 gericht uitbreiden. En partners kunnen bijvoorbeeld hun sales verbeteren om meer deals te sluiten of hun dienstverlening verbeteren door hun support naar een nog hoger niveau te tillen. Maar ze kunnen ook kosten besparen door medewerkers technisch verder op te leiden, zodat er geen nieuwe mensen aangenomen hoeven te worden om nieuwe kennis en ervaring binnen te halen”, aldus Nuij. Bron: channelconnect.nl

  • Nederland ICT