Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Richard Jonker, NETGEAR: Maximum bestaat niet meer!

Richard Jonker, NETGEAR: Maximum bestaat niet meer!
24 April 2018 05:27 uur

De MKB-markt beleeft weer betere tijden. Zeker als het om networking en storage gaat, zegt Richard Jonker, VP Product Line Management zakelijke producten bij NETGEAR. Opererend vanuit Silicon Valley bracht hij onlangs een bezoek aan Nederland voor een diepgaande brainstormsessie met een vijftiental NETGEAR-resellers. Dutch IT-channel sprak met hem.

Richard Jonker is een man die prikkelende uitspraken niet schuwt. En soepel formulerend weet hij ze doorgaans ook nog heel  stevig te onderbouwen. Met zijn  ‘maximum bestaat niet meer’ doelt hij op de onbeperkte schaalbaarheid van het netwerk dat NETGEAR zijn MKB-klanten tegenwoordig te bieden heeft. Daarbij is de totale architectuur van het netwerk op de schop gegaan, vertelt hij. In plaats van een structuur waarin je dozen hebt die met elkaar praten, en dat is het dan, richt NETGEAR het netwerk nu in als een IoT-omgeving. Al die apparaten in een kantoor – of ze nu met networking of met beveiliging te maken hebben – praten allemaal met dezelfde cloud, zegt Jonker. “Dat betekent dat het een ‘many to one’-architectuur is geworden, in plaats van een traditionele netwerkstructuur die gebonden is aan een bepaald maximum. Vandaar dat ik zeg: maximum bestaat niet meer!”

Arlo als blauwdruk

NETGEAR heeft dat geleerd van zijn Arlo-cloud van netwerkcamera’s, legt Jonker uit, waaraan het nu bijna twee miljoen huishoudens heeft hangen. “Dat is iets van zeven miljoen camera’s, en dat is 100 procent schaalbaar. Wij zeggen: als je tegenwoordig een draadloos kantoornetwerk hebt, dan maakt het niet meer uit of dat nu één access point heeft of duizend. Onze netwerken zijn onbeperkt schaalbaar. En dat is nieuw, dat heeft niemand!”

Maar wat gebeurt er op het moment dat die cloud het even niet doet, vragen we ons af? “Dan draait dat netwerk gewoon door”, antwoordt Jonker. “Dat kan omdat wij al onze draadloze access points, en ook onze switches en netwerkstorage, nu functioneel hybride hebben gemaakt. Daar draait volledig nieuwe softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden op, zodat je alles traditioneel via een lokale webinterface kunt gebruiken, maar ook kunt managen vanuit een cloud via een mobiele app.” Bron: dutchitchannel.nl 23-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT