Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Ruim 7 procent bedrijfsdocumenten verdwijnt in zwart gat

Ruim 7 procent bedrijfsdocumenten verdwijnt in zwart gat
16 February 2018 14:13 uur

Ruim een derde van bedrijven in de techniek en bouw kiest nog altijd voor e-mail als instrument om projectinformatie en documenten te delen. Hiermee omarmen ze de nadelige gevolgen van het ontbreken van een Document Management System (DMS).

Het ontbreken van een strategie en een softwareoplossing voor smart document management leidt in vele gevallen tot hoge zoekkosten omdat medewerkers meer tijd besteden aan het zoeken van informatie. Indirect leidt dit tot hogere faalkosten als in een vergevorderd stadium van projecten informatie blijkt te ontbreken of onjuist te zijn.

Terugvinden van informatie

De belangrijkste redenen om met een document management systeem te werken, zijn het verbeteren van vindbaarheid van informatie (19%), het centraliseren van informatie (18%), het structureren van versiebeheer (14%) en het verbeteren van samenwerking (10%). Het is geen verrassing dat het terugvinden van informatie belangrijk is. De kosten van het terugvinden van informatie kan oplopen tot wel 180 euro per document. Ruim 7 procent van alle documenten verdwijnt uiteindelijk zelfs definitief van de radar. Bron: itexecutive.nl 16-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT