Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

SAP Leonardo, revolutie of oude wijn in nieuwe zakken?

SAP Leonardo, revolutie of oude wijn in nieuwe zakken?
18 December 2017 13:30 uur

Op de TechEd stond een groot deel van het congres in het teken van SAP Leonardo. Nou loop ik al wat jaartjes mee in het SAP wereldje – in 1991 logde ik voor het eerst aan in een SAP R/2 systeem – en heb ik al vaker gezien dat SAP met veel bombarie iets nieuws presenteerde. SAP R/3 – dit jaar al weer 25 jaar geleden – was natuurlijk een echte revolutie en was de grote doorbraak van SAP.

Daarna volgden nog vele andere ontwikkelingen: de eerste stappen richting internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) in 1996, mySAP.com in 1999, SAP Portals in 2000, SAP NetWeaver in 2003, SAP ERPEnterprise Resource Planning. Vaak complexe computerprogrammatuur waarin volledige bedrijfsprocessen zijn vastgelegd en informatie benodigd om bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren wordt vastgelegd en verwerkt. in 2006, SAP HANA platform in 2011, SAP Business Suite on HANA in 2013, SAP S/4HANA en SAP HANA Cloud Platform in 2015. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele overnames die SAP heeft gedaan, waardoor het nieuwe producten en technologieën aan haar portfolio kon toevoegen.

 

SAP Leonardo

En nu dus SAP Leonardo. In 2015 introduceerde SAP haar HANA Cloud Platform (HCP) voor het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things, Design Thinking kennen we ook al even. Analytics en Big Data zijn ook al langer hot. Dus wat is er dan zo speciaal aan SAP Leonardo, is het niet gewoon een evolutie van HCP met een aantal nieuwe services?

Ik denk zelf dat het vooral voor bedrijven de mogelijkheden brengt om een revolutie mogelijk te maken. De revolutie van het digitale tijdperk. Veel bedrijven hebben een strategie uitgewerkt, waarbij ze in 2020 volledig digitaal willen zijn. Sommige bedrijven hebben al flinke stappen gemaakt, maar de echte stappen worden pas gemaakt als de wereld om ons heen digitaal wordt. Bron: superp.nl 18-12-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT