Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Securityfuncties voor de cloud zijn essentieel voor firewalls

Securityfuncties voor de cloud zijn essentieel voor firewalls
28 March 2018 11:15 uur

De cloud zorgt ervoor dat de rol van de firewall verandert. Integratie met de cloud is inmiddels een absolute vereiste voor een moderne firewall, evenals een prijsstructuur die past bij inzet van de cloud. Dit zijn enkele uitkomsten van een onderzoek dat Barracuda heeft gehouden onder 600 IT-professionals uit de hele wereld, die verantwoordelijk zijn voor cloud omgevingen. Het resulterende rapport ‘Firewalls and the Cloud’ geeft een goed inzicht in de ervaringen met en ideeën over cloud security.

Enkele belangrijke uitkomsten

  • De cloud zorgt ervoor dat er andere eisen gesteld worden aan firewalls
  • Ruim acht op de tien (83%) respondenten is bezorgd over het gebruik van traditionele firewalls in de cloud. Daarvan zegt 39 procent dat de traditionele de prijs- en licentiestructuren niet geschikt zijn voor de cloud, terwijl 34 procent zegt dat het gebrek aan integratiemogelijkheden verdere automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker van de cloud afremt. Dit zijn de twee belangrijkste zorgen rond traditionele firewalls in combinatie met de cloud.
  • Specifieke beveiligingsfuncties voor de cloud bieden meerwaarde
  • Voor driekwart (74%) van de respondenten is integratie met tools voor beheer, monitoring en automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker van de cloud het belangrijkste voordeel van cloud firewalls. Op de tweede plaats komt eenvoudige uitrol en configuratie door cloud ontwikkelaars (59%).
  • DevOps-teams profiteren van security automation
  • Van de organisaties die gebruikmaken van DevOps, DevSecOps of CI/CD (‘continuous integration/continuous deployment), zegt maar liefst 93 procent dat ze problemen hebben ervaren bij het integreren van security in deze ontwikkelmethodes. Bron: documentwereld.nl 28-3-18 Lees verder>>>>

 

 

  • ISPConnect
  • Nederland ICT