Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Snakeware verenigt het nuttige met het vernieuwende

Snakeware verenigt het nuttige met het vernieuwende
12 July 2018 19:45 uur

Snakeware kun je met recht een pionier noemen. Het bedrijf dat zijn oorsprong heeft in Sneek (vandaar de naam), is al vanaf 1995 bezig met ‘digitaal’ in de breedste zin van het woord. De oprichters van het bedrijf waren er dus goed op tijd bij. Op de website van Snakeware heeft men het over het transformeren van het DNA van opdrachtgevers als uiteindelijke doel. Hoe vullen ze dat in de praktijk in? En wat doen ze eigenlijk? Maar vooral ook, waar pionieren ze tegenwoordig in? Die vragen stelden we aan Ate van der Meer, CCO van Snakeware.

We spreken Van der Meer overigens in Amsterdam, niet in Sneek. Dat scheelt toch al snel een paar uurtjes rijden. Wij zijn er dus best blij mee dat Snakeware een kantoor heeft geopend in Amsterdam. Dat is uiteindelijk ook gewoon beter voor Snakeware zelf, volgens hem. De beslisser die ze willen bereiken zit in Amsterdam. Als je daarbij in de buurt zit, kun je ook harder groeien. Daarbij zitten ze nu ook in de buurt van IBM, waar ze op het gebied van machine learning (Watson) dingen mee samen doen.

Wat doet Snakeware?

Om maar met de deur in huis te vallen, bij Snakeware worden de meeste euro’s verdiend met activiteiten die weliswaar erg belangrijk zijn, maar waar je niet meteen kippenvel van krijgt als je erover hoort. Daarmee willen we zeker niet beweren dat datgene wat men doet technisch niet uitdagend of knap is, verre van dat zelfs. Maar als je op een feestje zegt dat je datadriven e-commerce websites bouwt, lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat er alleen wat afwezig geknikt wordt. Zeg je echter dat je bezig bent met Augmented Reality en dat je een coole oplossing hebt bedacht voor bijvoorbeeld mannequins, dan wordt er waarschijnlijk wel doorgevraagd. En laat dat laatste nu juist iets zijn waar Snakeware ook mee bezig is. Bron: techzine.nl 11-7-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT