Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Sterke groei in aanvallen via Office-documenten

Sterke groei in aanvallen via Office-documenten
30 March 2018 07:34 uur

Het aantal malwareaanvallen is fors gestegen en cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van Microsoft Office-documenten om kwaadaardige payloads te verspreiden. Daarvoor waarschuwt WatchGuard Technologies in zijn InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) Security Report over het vierde kwartaal van 2017. De beveiligingsspecialist baseert zich op analyse van data van Firebox-appliances wereldwijd.

In het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) Security Report geeft WatchGuard elk kwartaal een update over de actuele cyberdreigingen voor het bedrijfsleven. Ook bevat het rapport aanbevelingen om medewerkers, klanten en andere stakeholders te beschermen tegen gegevensdiefstal. De belangrijkste conclusies in deze editie:

  • Cybercriminelen misleiden gebruikers met Microsoft Office-documenten.

Dynamic Data Exchange-aanvallen, waarbij hackers kwetsbaarheden in deze Microsoft Office-standaard misbruiken om code uit te voeren, stormden in Q4 de top 10 voor malware binnen. Dit wordt ook wel ‘macroloze malware’ genoemd. Aanvaller gebruiken hierbij vaak PowerShell en een afgeschermd script om de netwerkbeveiliging te omzeilen. Uit de analyse bleek ook dat Microsoft Office-exploits in Q4 een rol speelden bij twee van de top-10 netwerkaanvallen. Dit onderstreept de groeiende dreiging van aanvallen via documenten. Bron: facility.vakwereld.nl 29-3-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT