Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

T-Systems en OVHcloud werken met Gaia-X aan Europese public cloud

T-Systems en OVHcloud werken met Gaia-X aan Europese public cloud
17 September 2020 18:50 uur

OVHcloud en T-Systems zijn overeengekomen om samen te werken volgens de principes van het Gaia-X-initiatief. De samenwerking zal leiden tot de creatie van een vertrouwd public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisatiesaanbod voor Duitsland, Frankrijk en andere Europese markten om alle sectoren te adresseren die gevoelig zijn voor datasoevereiniteit en AVG-compliance, zo melden de tech bedrijven.

Met deze samenwerking zullen zowel OVHcloud als T-Systems zich bezighouden met de ontwikkeling van een Openstack public cloud platform. Dit nieuwe aanbod is gericht op de specifieke behoeften van de publieke sector, alsook op essentiële infrastructuurbeheerders en bedrijven van elke omvang die actief zijn in strategische of gevoelige gebieden van algemeen belang.

Het platform draagt bij aan het Europese Gaia-X-initiatief en garandeert het hoogste niveau van openheid en transparantie, datasoevereiniteit, Europese dataprivacy en -beveiliging. Het aanbod is gepland om begin volgend jaar beschikbaar te zijn.

Dit project is een concrete en collectieve impuls om Gaia-X ambities om te zetten in concrete acties die de Europese markt ten goede komen zo melden de twee partners. “Dit public cloudplatform zal een belangrijke troef zijn die zal bijdragen aan het verbreden van de use cases-catalogus van het Gaia-X-initiatief. Als stichtende leden van Gaia-X zullen T-Systems en OVHcloud dit nieuwe aanbod ontwerpen terwijl ze “by design” de leidende principes implementeren: volledige naleving van de AVG, open standaarden, maar ook omkeerbaarheid, gegevensprivacy en de hoogste beveiligingsstandaarden.” Bron: dutchitchannel.nl

  • Nederland ICT