Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Tanium en Google Cloud bundelen krachten om gedistribueerde IT nog beter te beveiligen

Tanium en Google Cloud bundelen krachten om gedistribueerde IT nog beter te beveiligen
05 August 2020 06:09 uur

Google Cloud breidt de samenwerking met Tanium verder uit om organisaties te helpen bij de transformatie naar gedistribueerde IT-systemen. Tanium levert een unified endpoint management- en beveiligingsplatform voor complexe IT-omgevingen. De uitbreiding helpt bedrijven bij het detecteren en onderzoeken van geavanceerde aanvallen (Advanced Package Tools). Daarnaast omvat de samenwerking een integratie tussen Tanium’s Threat Response en Chronicle, het beveiligingsanalyseplatform van Google Cloud.

 

Geavanceerde aanpak
“Met Tanium en Google Cloud hoeven klanten geen moeilijke afweging te maken tussen de kwaliteit, beschikbaarheid en opslagkosten van hun beveiligingstelemetrie”, zegt Sunil Potti, General Manager en Vice President of Cloud Security bij Google Cloud. “Hardnekkige bedreigingen vereisen een geavanceerde aanpak voor detectie en reactie. Dat begint bij het endpoint. Met telemetrie afkomstig van Tanium’s endpoint-beveiliging krijgen klanten toegang tot de data die ze nodig hebben om deze activiteiten te detecteren en te onderzoeken. Zo kunnen ze het herstel versnellen en toekomstige inbreuken voorkomen.”

 

Door de integratie tussen Chronicle en Tanium kunnen gezamenlijke klanten nu:

  • Proactief bedreigingen opsporen, zowel live als gedurende een heel jaar van activiteiten. Real-time beveiligingstelemetrie van Tanium wordt gecombineerd met analyse en cloud-datacapaciteit van Chronicle;
  • Sneller reageren op incidenten en herstelmaatregelen. Tanium en Chronicle bieden de historische data die nodig zijn om geavanceerde, aanhoudende bedreigingen te onderzoeken en verder op te lossen. Met Chronicle kunnen klanten maximaal één jaar aan gegevens correleren die zijn verzameld via de geavanceerde endpoint-telemetrie en netwerkactiviteit van het Tanium-platform;
  • Kosten verlagen en de productiviteit verhogen. De samenwerking verhoogt de efficiëntie van security-professionals voor een snellere opsporing van en reactie op bedreigingen en biedt kosteneffectieve opslag voor de telemetrie met nul kosten voor het datavolume.

Lees hier het volledige, Engelstalige persbericht

Bron: resellersbusiness.nl

  • Nederland ICT