Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

‘Te snelle cloud-migratie leidt tot security-risico’s’

‘Te snelle cloud-migratie leidt tot security-risico’s’
16 March 2018 08:12 uur

Organisaties houden bij een versnelde migratie naar de cloud te weinig rekening met de risico’s. Dat stelt 70 procent van de cybersecurity-professionals die voor grote organisaties werken in een onderzoek dat Palo Alto Networks liet uitvoeren. Deelnemende professionals vestigen zich in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië.

Het onderzoek is gebaseerd op bedrijven die hun data, applicaties en servicebehoeften actief migreren naar de cloud. Palo Alto Networks ziet de uitkomsten als een teken dat security-professionals weten dat zij veel meer moeten doen om de snelheid van de cloud-business bij te houden, maar dat security te vaak wordt gezien als een remmer van de business wanneer nieuwe applicaties en diensten worden aangenomen.

Resultaten

Meer dan de helft (54 procent) geeft aan dat er een gebrek aan afstemming is tussen hen en de rest van de organisatie als het gaat om cloud en security, en de rol van cybersecurity bij het succesvol maken van de cloud-migratie. Hoewel 64 procent beweert dat security een topprioriteit is bij de migratie naar de public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties, is minder dan de helft van de respondenten ervan overtuigd dat hun security in de public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties goed werkt. Dit geldt zelfs bij gevoelige sectoren als de financiële dienstverlening. Bron: techzine.nl 15-3-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT