Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Technologie ontmoet Barbie in zorgdomein

Technologie ontmoet Barbie in zorgdomein
24 April 2018 04:57 uur

Territoriumdrang van leveranciers, een overvloed aan keuzes en gebrek aan security en standaardisatie zijn de voornaamste hindernissen voor de opmars van veelbelovende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), het EPD en slimmere ‘imaging’ binnen het zorgdomein. Ook kunnen we leren van ‘Barbie’. Dat concludeert Jan Peter de Valk, oud-CIO van zorgverzekeraar VGZ naar aanleiding van het congres Zorg & ICT, afgelopen week in de Utrechtse Jaarbeurs.

De Valk volgt de gezondheidszorg op de voet. Naast oud-CIO binnen het domein vervulde hij diverse bestuurs- en onderzoeksfuncties bij onder meer LUMC, Radboud en IBM. Hij deelt in een kort interview enkele observaties naar aanleiding van zijn beursbezoek van vorige week.

Hoe zou je de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in grote lijnen schetsen?
“Er is verwarrend veel te koop aan IT-oplossingen voor zorgverleners en zorginstellingen. Ook al heeft er onder leveranciers een behoorlijke shake-out plaatsgevonden, waardoor enkele grote spelers vrij dominant geworden zijn. Denk aan Chipsoft, Epic en Cerner. Bron: itexecutive.nl 23-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT