Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Thales en Previder leveren gezamenlijk beheerde SOC-dienst

Thales en Previder leveren gezamenlijk beheerde SOC-dienst
08 October 2018 20:28 uur

De cybersecurity-divisie van Thales Nederland en datacenterspecialist Previder bieden nu gezamenlijk een Security Operations Center (SOC) aan als clouddienst. Hiermee komen, volgens beide aanbieders, SOC-diensten voor meer organisaties beschikbaar, waardoor zij hun beveiliging verder kunnen verbeteren.

Concreet bieden beide aanbieders in de nu geleverde toepassing de bestaande SOC-faciliteiten van Thales Nederland nu aan als managed service. Hiermee kunnen bedrijven die hun bedrijfscontinuïteit veilig willen stellen direct inzicht krijgen in alle activiteiten binnen hun totale IT-infrastructuur, zowel on-premise als binnen cloudgebaseerde omgevingen. Op die manier worden ongewenste indringers buiten de deur gehouden. De diensten van het Thales SOC richten zich vooral op de detectie van mogelijke dreigingen binnen bedrijfsnetwerken, variërend van hackers en malware tot medewerkers die al dan niet bewust toegang zoeken tot vertrouwelijke informatie die niet voor hun ogen is bestemd.

Detectie is belangrijkste component

In een commentaar geeft directeur Cybersecurity René van Buuren van Thales Nederland aan dat het nu gepresenteerde SOC in samenwerking met Previder verschillende beveiligingsmodellen biedt, van een laag instapmodel tot een volledig beheerd SOC. Bedrijven krijgen hierdoor de kans, aldus de directeur, om het beveiligingsniveau van hun IT-omgevingen uit te breiden met intelligent threat detection van een zeer hoog niveau. Bron: techzine.nl 8-10-18 Lees verder >>>>

  • Nederland ICT