Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Thales introduceert datasecurity platform voor de cloud

Thales introduceert datasecurity platform voor de cloud
24 September 2020 16:06 uur

ICT-beveiligingsbedrijf Thales heeft vandaag officieel het CipherTrust Data Security Platform geïntroduceerd.

Dit ‘alles-in-één’ platform combineert de Vormetric en SafeNet KeySecure-technologieën van Thales. Het platform helpt organisaties om risico’s te begrijpen, hiaten te ontdekken en betere beslissingen te nemen over zowel het delen van gegevens met derden als over de migratie naar de cloud.

Het CipherTrust Data Security Platform verbetert de bescherming van gevoelige gegevens door middel van sterke toegangscontroles en gecentraliseerd sleutelbeheer. Daarnaast voegt het de meest kritische elementen van gegevensbeveiliging (data discovery, bescherming en controle) samen in één geïntegreerd platform. “Zo biedt het krachtige hulpmiddelen om aan de ontwikkelende wereldwijde en regionale privacyregelgeving te voldoen, evenals aan de toename van cloud-adoptie die geïntensiveerd is door het thuiswerken”, vertelt Steven Maas, Sales Director EncryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken Benelux bij Thales.

Uit eerder onderzoek van Thales is gebleken dat organisaties gemiddeld 29 verschillende cloudservices gebruiken. Hierdoor is het voor veel organisaties onduidelijk waar hun (gevoelige) data zich bevindt. De complexiteit die hieruit voortvloeit, is voor 40% van de respondenten de belangrijkste barrière voor het beveiligen van hun gegevens.

Het CipherTrust Data Security Platform vereenvoudigt deze complexiteit door middel van het beveiligen en controleren van toegang tot gevoelige gegevens in databases, bestanden en containers. Bron: channelconnect.nl

  • Nederland ICT