Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Trends in de zakelijke dienstverlening

Trends in de zakelijke dienstverlening
15 January 2018 08:17 uur

De zakelijke dienstverlening blijft het goed doen. Voor het vijfde jaar op rij groeit de sector. De belangrijkste trends binnen de branche voor 2018? Nieuwe technologieën, cloud based IT-diensten en slimme systemen zijn slechts enkele trends in zakelijke dienstverlening die in 2018 een enorme vlucht gaan nemen.

De tien belangrijkste trends:

1. Digitalisering van de economie

De zakelijke dienstverlening bestrijkt ruim een vijfde van de Nederlandse economie. Voor 2018 is de verwachting dat de sector voor het vijfde jaar op rij groeit. Het gaat om 4% na de geraamde groei van 5% in 2017. Hoewel het groeitempo dit jaar dus iets lager zal liggen dan in 2017 is deze nog steeds groter dan de groei van de algehele economie. De economie en bedrijfsinvesteringen blijven wel flink groeien.

Een van de snelste groeiers is de flexbranche (6%). Die blijft profiteren van de groeiende economie en krappere arbeidsmarkt. De vraag naar flexibel personeel en diensten als werven en selecteren blijft toenemen. In de kennisintensieve zakelijke dienstverlening is advies en consultancy een belangrijke groeier, waar onder meer de accountantskantoren en organisatiebureaus de vruchten van plukken.

Met de digitalisering van de economie en cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. blijft softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden natuurlijk ook een groeisector: 4,5% volumegroei, is de verwachting voor 2018. Vooral in de security groeit softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en dienstverlening sterk doordat in de infrastructuuroplossingen steeds complexer worden en het aantal (cyber)dreigingen toeneemt. SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden is steeds vaker onderdeel van producten en diensten van bedrijven. Data-analyse en het delen van informatie tussen werknemers en bedrijven wordt steeds belangrijker. BedrijfssoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden biedt daar technologieën en oplossingen voor aan. De investeringen in software gaan vooral door bij de overheid, industrie en de financiële sector.

Toch is het voor werkgevers in de softwaresector niet simpel om voldoende geschikt personeel te vinden. Dat is het nooit geweest, maar nu verwacht zelfs een derde van de bedrijven een tekort aan personeel als groeibelemmering. Bron: tql.nl 15-1-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT