Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

tux windows Is Linux wel veiliger dan Windows of macOS?

tux windows Is Linux wel veiliger dan Windows of macOS?
19 February 2018 13:40 uur

Beslissingen die soms decennia geleden zijn gemaakt houden de wereld vast aan de populairste desktop-OS’en. Maar misschien wordt het gezien de constante stroom datadiefstallen en hacks toch eens tijd dat we serieuzer naar veiligere pc-alternatieven.

Bedrijven steken zoveel tijd en geld in security, met IDS’en, NGFW’s en andere producten om aanvallen op te merken dat je je soms afvraagt waarom er niet strenger wordt gekeken naar hét ingangspunt van aanvallers tot een IT-omgeving: de desktop. Is beveiliging überhaupt een factor als er wordt gekeken welk OS gebruikt zal worden?

En zo ja, wat is dan eigenlijk op dat gebied beter? We vroegen een aantal experts wat ze vonden van drie keuzes: het populairste desktop-OS Windows, het FreeBSD Unix-gebaseerde Apple-platform macOS en Linux – waar we de verschillende Linux-distributies en gerelateerde Unix-gebaseerde systemen bedoelen.

Vasthouden aan OS

Een van de redenen dat bedrijven niet kritisch kijken naar het desktopbesturingssysteem is omdat de keuze om wat uit te rollen naar de gebruikers jaren geleden is gemaakt. Als je ver genoeg terug gaat in de tijd, waren besturingssystemen relatief een stuk veiliger omdat computercriminaliteit en malware toen nog in de kinderschoenen stonden. Bron: computerworld.nl 19-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect