Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Vendor lock-in geen issue meer

Vendor lock-in geen issue meer
23 February 2018 08:07 uur

Hybrid- en multi-cloudstrategieën zijn in opkomst. In 2018 zullen veel organisaties een echte hybrid-cloudstrategie hebben. Dit doen ze door de eigen datacenters of private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikerss te combineren met public clouds, zoals Amazon Web Services of Azure.

Dit zijn de twee meest geavanceerde en het meest geschikt voor het dragen van legacy- en cloud-native werklasten. Wat is precies het nut van het combineren van een private cloud met één of meerdere public clouds? Het antwoord is simpel: keuze. Het hanteren van meerdere clouds geeft organisaties keuzevrijheid. Maar voor een gestroomlijnde cloudstrategie is meer nodig.

Elke IT-infrastructuur biedt verschillende mogelijkheden, prestaties en prijsstellingen. Een ware hybrid- of multi-cloudomgeving geeft organisaties de mogelijkheid te kiezen welke onderliggende infrastructuur het beste de business steunt. Maar het helpt ook bij het voorkomen van vendor lock-in (waarbij men afhankelijk wordt van één leverancier omdat het veranderen van leverancier niet mogelijk is zonder substantiële kosten of ongemak). Cloudproviders kunnen organisaties de toegang tot data en applicaties ontzeggen wanneer er sprake is van een geschil. Dit wil én kun je voorkomen door gebruik te maken van meerdere clouds. Door een hybrid- of multi-cloudstrategie te hanteren houden organisaties grip op kosten van de afgenomen diensten én voorkomt men dus vendor lock-in. Toch is het niet eenvoudig om een dergelijke strategie te stroomlijnen. Het eerste aandachtspunt is het realiseren van een homogene omgeving. Bron: agconnect.nl 23-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT