Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Vijf tips om bij te blijven met cloudinnovatie

Vijf tips om bij te blijven met cloudinnovatie
15 December 2017 08:08 uur

Cloudaanbieders innoveren en verbeteren hun diensten continu. De snelheid waarmee dat gebeurt neemt bovendien alleen maar toe.

Zo bracht Amazon Web Services vorig jaar meer dan 1.000 nieuwe functionaliteiten en aanpassingen uit, wat betekent dat ontwikkelaars elke dag gemiddeld drie nieuwe diensten tot hun beschikking hebben.
Hoewel elke functie bedrijven zal helpen, vragen sommige organisaties wel om een serie best practices en processen die hen helpt de snelle veranderingen bij te houden. Hun doel is uiteraard om de verbeteringen te omarmen en daar hun voordeel mee te doen, maar vaak kiezen zij voor een rustig tempo. Ze onderzoeken of de nieuwe functionaliteit wel veilig genoeg is, goed uit te rollen is en niet te intensief qua beheer is. Hoe kunnen bedrijven dit goed onderzoeken en tegelijkertijd daarbij toch snel handelen?

1. Definieer het bedrijfsmodel en de leerdoelen
Als een bedrijf de stap naar de cloud zet en de werknemers daar lucht van krijgen, kan het gebeuren dat IT overspoeld wordt met verzoeken tot toegang tot de nieuwe cloudservices. Dat klinkt misschien als een triviaal probleem, maar in bedrijven met honderden, zo niet duizenden applicaties en teams kan dit een significant probleem zijn. Om daarmee om te gaan, moeten leidinggevenden zich afvragen hoe hun toekomstige operatie eruit gaat zien. Anders gezegd: wat is de nieuwe cultuur en wat zijn de nieuwe leerdoelen waarnaar ze willen streven? Bron: managersonline.nl 15-12-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect