Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Vitens selecteert AvePoint voor backup en governance van Office 365-omgeving

Vitens selecteert AvePoint voor backup en governance van Office 365-omgeving
09 January 2019 19:47 uur

Vitens, het grootste waterbedrijf van Nederland, kiest voor de cloudgebaseerde backup en governance oplossing van AvePoint voor zijn nieuwe Office 365-omgeving. Hiermee voldoet het bedrijf aan zijn wettelijke verplichtingen voor databeheer, en is bovendien verlost van de beheerlast rond backups. Vitens kan zich daardoor puur richten op zijn kernactiviteit: het produceren en leveren van water.

Vitens levert water aan 5,7 miljoen klanten vijf provincies in Nederland: Gelderland, Overijssel, Flevoland, Utrecht en Friesland. Vitens heeft vier kantoren en 2.200 medewerkers. De ICT-afdeling draagt zorg voor zowel de kantoorautomatisering als de kritische procesautomatisering. Van oudsher beheert het bedrijf al zijn IT-diensten zelf in externe datacenters met eigen hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, maar zit momenteel middenin een transitie naar SaaS-oplossingen voor de kantoorautomatisering. Willem-Jan Hessels, teammanager systeembeheer bij Vitens, is verantwoordelijk voor deze ingrijpende cloudmigratie.

Volgens hem is AvePoint de ideale match voor Vitens: “Traditionele backup-oplossingen voor Sharepoint en Office 365 schieten tekort wat betreft bewaartermijnen en mogelijkheden. AvePoint kan als enige partij backups maken van een volledige Office 365-omgeving, en voldoet aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslagHet mechanisme waarbij gegevens permanent op magnetische of optische schijven wordt vastgelegd. Het biedt een standaard cloudoplossing die gewoon werkt, en waar wij geen beheerlast van hebben.” Bron: resellersbusiness.nl 9-1-19 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT