Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

VMware als lingua franca voor de cloud

VMware als lingua franca voor de cloud
06 June 2019 09:31 uur
Mijn beeld van VMware is de voorbije tien jaar weinig geëvolueerd. Ik blijf het zien als het bedrijf van ESXi, Vsphere, Vcenter en alle aanverwante functionaliteiten, misschien nog aangevuld met de storage-oplossing Vsan. VMware zelf doet ook niet echt aan pr/marketing om te duiden waar de in r&d geïnvesteerde miljoenen naartoe gaan. Daarom is het interessant te luisteren naar Joe Baguley, technisch EMEA-opperhoofd.
De functie van cto beschrijft hij meestal zelf als chief talking officer, maar dat terzijde. Baguley toont heel duidelijk waar het schoentje knelt in de veelkoppige wereld van cloud, met zijn iaas, paas, faas, saas (zie figuur 1) en alle andere servicemogelijkheden die moderne bedrijven hebben. Hoe er slechts in beperkte mate evolutie is van iaas naar paas en alle vormen door elkaar zullen blijven bestaan. VMware belooft in deze wolkenchaos consistentie te brengen: eenvormige, consistente operaties over alle wolken heen.

De lijm

Baguley illustreert vooral hoe VMware langzaam maar zeker de puzzelstukken samenbrengt om een belangrijke rol te gaan spelen als best mogelijke basis voor deze wolken. VMware’s virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie. draait op dit moment niet enkel op hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden bij u in de serverruimte of in het datacenter, maar ook op quasi-alle publieke iaas-cloudplatformen, of het nu Azure, Amazon of Google is. Ook voor Kubernetes en onder Red Hats openshift willen zij een stabiele basis leggen en op die manier als het ware de lingua franca, de lijm van cloud worden. Bron: computable.nl 5-6-19 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT